Categorieën
Nieuws

Podcast: de taal van de derde week van september

Over taal gesproken is dé podcast over het Nederlands, die Onze Taal en het Instituut voor de Nederlandse taal samen verzorgen. Elke maand spreken we met een deskundige over de Nederlandse taal. De vijfde aflevering gaat over de taal van de troonrede en de Algemene Beschouwingen.

De vijfde aflevering van Over taal gesproken gaat over twee retorisch interessante gebeurtenissen in de derde week van september: de troonrede en de Algemene Beschouwingen.

Foto: Raymond Noë / Onze Taal

We spreken erover met hoogleraar Jaap de Jong, die beide evenementen al jaren van nabij volgt. Een gesprek over het statige taalgebruik, de persoonlijke noten en de schaarse humor in de troonrede — en ook over de retorische trucs, de Bijbelcitaten en de scherpe debatten van de Algemene Beschouwingen. Van de veertjes van Beatrix en de participatiesamenleving van Rutte, tot het zangkoor van Van der Staaij en het potjeslatijn van Baudet.

Geen aflevering missen? Abonneer je dan via SpotifyApple Podcasts of één van de vele andere podcastapps.

Over taal gesproken is dé podcast over het Nederlands, een samenwerking van het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) en het Genootschap Onze Taal. Presentatie: Laura van Eerten en Raymond Noë. Concept & productie: Laura van Eerten. Muziek: Michel van der Zanden. Logo: Matthijs Sluiter (Studio Het Mes).


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.